середа, 18 грудня 2013 12:20

Пропозиція про Асоціацію України з ЄС залишається в силі - Меркель

Пропозиція про Асоціацію України з ЄС залишається в силі - Меркель
Ангела Меркель Фото: ИТАР-ТАСС

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила жаль у зв'язку з рішенням України відкласти підписання з Євросоюзом угоди про асоціацію.

Глава німецького уряду, обрана у вівторок на пост канцлера втретє, заявила про це, виступаючи з урядовою заявою в бундестазі.

"Я жалкую про рішення президента України Віктора Януковича", - сказала  Меркель. Водночас вона наголосила, що "ця пропозиція залишається на столі переговорів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий глава МЗС Німеччини розкритикував Росію за тиск на Україну у питанні угоди з ЄС - ЗМІ

"Ми в курсі , що Україна і Росія підписали угоду. Ми перевіримо її", - зазначила Меркель. Разом з тим, федеральний канцлер висловила думку, що не можна допускати виникнення ситуації, коли вимушено доводиться вибирати "між тим чи іншим" варіантом.

"Не повинно бути так, що виникає ситуація, коли країна, розташована між Росією і ЄС, змушена приймати основоположне рішення або на користь одного, або на користь іншого" , - сказала Меркель. "Ми будемо над цим працювати " , - додала глава уряду ФРН.

"У той же час Україна повинна забезпечити те, що ми очікуємо від кожної країни: розумних гарантій забезпечення прав на проведення демонстрацій і дотримання основних демократичних прав" , - сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «Пропозиція про Асоціацію України з ЄС залишається в силі - Меркель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі