середа, 08 червня 2022 18:15

"Пропоную грати в довгу" - Зеленський сказав бізнесу про п'ять можливостей

"Пропоную грати в довгу" - Зеленський сказав бізнесу про п'ять можливостей
Українська фахівці - одні з найкращих в Європі, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Бізнес в Україні має п'ять основних можливостей.

Про це сказав президент Володимир Зеленський на конференції Ukraine Virtual Investor Conference у середу, 8 червня.

"Чому вам буде вигідно співпрацювати з Україною не просто зараз, а зараз і протягом іще багатьох років. Я пропоную вам, як то кажуть, грати в довгу. Які конкретно це можливості? Я назву пʼять основних: це Європа, IT, агро, "зелена" енергетика, локалізація виробництва", - заявив Зеленський бізнесменам.

Україна - це кваліфіковані працьовиті фахівці, одні з найкращих у Європі, сказав президент.

IT-сектор користується одним із найбільш сприятливих законодавств у світі, заявив.

"І я пропоную переносити штаб-квартири IT-компаній вже й до України, утворювати центри спільного обслуговування та R&D-центри", - звернувся.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світовий банк погодив великий транш для України: куди підуть гроші

Банківська система, фінанси, державні структури залишаються абсолютно стабільними, працюють попри все, сказав Зеленський.

Агросектор - ключовий для ринків десятків країн. Розвивати переробку в Україні - справді вигідно, заявив президент.

Також Зеленський згадав про індустріальні парки, які дають особливі можливості для розміщення будь-яких виробничих підприємств. Величезний потенціал у різних галузях - від аерокосмічної до деревообробки.

"Україна - це "зелена" енергетика, "зелені" добрива "зелений" водень. Все це разом - гарантія майбутньої енергетичної безпеки Європи, коли ми замістимо Росію з її брудним викопним паливом. Україна - це амбітна програма післявоєнної відбудови, яка стане найбільшим економічним проєктом нашого часу у Європі", - заявив Зеленський.

Сьогодні Національний банк встановив курс долара на рівні 29,25 грн. Він не змінювався з 24 лютого. Водночас євро подешевшав на 19 коп. Також повідомили, що ціни на пальне в Україні мають стабілізуватися.

Зараз ви читаєте новину «"Пропоную грати в довгу" - Зеленський сказав бізнесу про п'ять можливостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі