середа, 08 червня 2022 04:13

Світовий банк погодив великий транш для України: куди підуть гроші

Світовий банк погодив великий транш для України: куди підуть гроші
Світовий банк виділив Україні гроші, які підуть на зарплати працівникам державного та соціального секторів. ФОТО: pixibay.com

Виділення Україні $1,49 млрд підтримала Виконавча рада Світового банку 7 червня. Гроші підуть на виплату зарплат соціальним та державним працівникам.

Раніше у Світовому банку пообіцяли Україні підтримку на понад $2,5 млрд. Разом із цим траншем загальний обсяг допомоги складатиме більше $4 млрд, повідомляє Reuters.

У Світовому банку повідомили, що ці кошти нададуть у рамках проєкту з допомоги Україні, який фінансово підтримують Велика Британія, Нідерланди, Литва, Латвія. Також цей проєкт підтримується шляхом паралельного фінансування з Італії та внесків нового багатостороннього трастового фонду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: IKEA продає банк у Росії - ЗМІ

Світовий банк виділить $30 млрд, щоб допомогти впоратися з продовольчою кризою, повідомляли ЗМІ у середині травня. До виділення такої суми функціонерів банку підштовхнула агресія Росії проти України та невизначена, внаслідок цього, ситуація з постачанням українського зерна в інші держави світу.

Зараз ви читаєте новину «Світовий банк погодив великий транш для України: куди підуть гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі