вівторок, 07 червня 2022 14:15

В НБУ спрогнозували, що буде з цінами на пальне в Україні
3

Ціни на пальне в Україні мають стабілізуватися.

Але зниження не очікують, спрогнозували в Національному банку України. Про це йдеться в макроекономічному й монетарному огляді НБУ.

"Основні причини дефіциту - руйнування російськими загарбниками паливної інфраструктури й НПЗ, блокування портів, дорожча й триваліша логістика", - зазначили в огляді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коштує до 300 грн: в Україні зріс попит на послугу "Постояти у черзі на АЗС"

В НБУ нагадали, що 17 травня Кабмін зупинив держрегулювання цін на пальне. Таке рішення ухвалили задля того, щоб оператори ринку могли транспортувати на український ринок ресурс із Європи.

Ціни на паливо в Україні мають стабілізуватися. Але зниження не очікують, спрогнозували у Національному банку України
Фото: pexels.com
Основні причини дефіциту - руйнування російськими загарбниками паливної інфраструктури та НПЗ, блокування портів, дорожча та триваліша логістика, йдеться в огляді
У НБУ нагадали, що 17 травня Кабмін зупинив держрегулювання цін на паливо

"Водночас світові ціни на нафту залишаються високими - зросли до $121 за барель. Як наслідок, очікується стабілізація цін на пальне, проте на високому рівні", - прогнозують в НБУ.

Державний кордон України бензовози перетинають першочергово. Ідеться про ті бензовози, що їдуть в Україну з пальним і по нього - у країни Євросоюзу. "Зелені коридори" для них погоджені із суміжними державами, повідомив пресцентр Держприкордонслужби 7 червня.

Зараз ви читаєте новину «В НБУ спрогнозували, що буде з цінами на пальне в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі