вівторок, 07 червня 2022 09:48

Прикордонники показали, як в Україну в'їжджають бензовози з паливом

Прикордонники показали, як в Україну в'їжджають бензовози з паливом
Паливу в Україні бути. Фото: скріншот з відео

Державний кордон України бензовози перетинають першочергово.

Ідеться про ті бензовози, що їдуть в Україну з пальним та по нього - в країни Євросоюзу. "Зелені коридори" для них погоджені з суміжними державами, повідомив пресцентр Держприкордонслужби 7 червня.

"Автівки з пальним проходять прикордонно-митні процедури контролю в пріоритетному порядку, як з боку сусідньої країни, так і в Україні. У випадку накопичення бензовозів на виїзд з України спільно з Нацполіцією їх супроводжують до пункту пропуску та оформлюють на окремій смузі руху", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дефіцит палива на українському ринку: Кабмін знайшов вихід із кризи

Водій Ігор зазначив, що черги з бензовозів на кордоні вже в минулому.

"Раніше були черги. Я водій бензовоза. На сьогодні черг немає. Скорочена процедура оформлення до мінімуму. Все прекрасно", - сказав він на відео.

В Україні хочуть повернути державне регулювання цін на бензин та дизельне паливо. Його знову запровадять, коли дефіцит палива на українському ринку зникне, заявив заступник міністра економіки Денис Кудін.

Ще 17 травня Кабмін вирішив припинити державне регулювання цін на пальне для того, щоб надати можливість операторам ринку транспортувати на український ринок ресурс із Європи. Якщо оператори ринку зловживатимуть цінами, то держава їх за це каратиме.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники показали, як в Україну в'їжджають бензовози з паливом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі