середа, 20 травня 2015 12:53

Проект "Новоросія" закрили - російські ЗМІ

Проект "Новоросія" закрили - російські ЗМІ
AP

Прихильники "ЛНР" і "ДНР" офіційно оголосили про "заморожування" проекту "Новоросія" - сценарію, який передбачав об'єднання під цим брендом кількох регіонів, які прагнуть до незалежності від України, - і закритті відповідних політтехнологічних структур.

Про це пише російська "Газета.Ru"

Глава МЗС самопроголошеної "ДНР" Олександр Кофман визнав, що зусилля київської влади з придушення проросійських настроїв в південних регіонах України увінчалися успіхом: "Проект" Новоросія" закритий через те, що його прихильники в Харкові та Одесі виявилися успішно пригнічені офіційним Києвом".

Він наводить версію, згідно якої план об'єднати під брендом "Новоросія" кілька регіонів України вийшов з-під контролю ще 11 травня 2014. У цей день референдум про самовизначення відбувся не в восьми регіонах, як це очікувалося, а лише в Луганській та Донецькій республіках.

За словами одного зі співрозмовників "Газети.Ru" в ополченні, потенціал у проросійського підпілля на сході України, наприклад, у Маріуполі, як і раніше є, а ось централізованої підтримки з Москви вже давно немає.

За словами джерела, після вересневих Мінських угод "Новоросія", як символ, перестала бути потрібною в очах кремлівської влади. З'явилася зворотнє завдання - інтегрувати "ДНР" та "ЛНР" до складу України, а не збільшувати територію, підконтрольну сепаратистам. "Відповідно, Царьов, і все що з ним пов'язано, виявилося незатребуваним".

Зараз ви читаєте новину «Проект "Новоросія" закрили - російські ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі