понеділок, 27 травня 2024 02:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни проводять в Європі диверсії, щоби зірвати постачання озброєнь українцям - NYT

Росіяни проводять в Європі диверсії, щоби зірвати постачання озброєнь українцям - NYT
Росіяни проводять в Європі диверсії по зриву постачань зброї українцям. Фото: Високий замок

Росія проводить диверсійну кампанію по всій Європі.

Окупанти намагаються зірвати поставки зброї в Україну, здійснюючи підпали і вербуючи місцевих жителів для нападів, пише The New York Times, посилаючись на представників розвідки США та їхніх союзників.

"Американські розвідники спільно із союзниками відстежують збільшення кількості диверсійних операцій "низького рівня" в Європі, які, на їхню думку, є частиною кампанії РФ з підриву зусиль для військової підтримки України", - йдеться в публікації.

Зокрема серед подібних операцій видання наводить підпали складу у Великій Британії, лакофарбового заводу у Польщі, житлових будинків в Латвії, а також магазину Ikea у Литві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партизани влаштували чергову пожежу на залізниці в РФ

Також повідомляють про арешт російських агентів за звинуваченням у підготовці нападів на військові бази США.

За даними NYT, їхні дії поки не перервали потік зброї в Україну, і багато з цілей не мають прямого відношення до війни. Але деякі представники силових структур кажуть, що Росія намагається посіяти страх і змусити європейські країни посилити безпеку по всьому ланцюгу постачання зброї, що збільшує витрати і сповільнює темпи поставок.

"Однією з характерних рис російської диверсійної кампанії є використання завербованих місцевих жителів європейських країн. Це робиться частково для того, щоб ускладнити виявлення атак і створити враження, що вони є результатом внутрішньої опозиції до підтримки України", - зазначає видання.

Російська військова розвідка суттєво наростила свою активність у країнах Європи.

Зокрема, за даними джерел, російська розвідка через Інтернет наймає молодих людей для диверсій.

Тому країни Європи мають вжити заходів проти підвищеного ризику насильства з боку агентів, що підтримуються Росією.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни проводять в Європі диверсії, щоби зірвати постачання озброєнь українцям - NYT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі