пʼятниця, 10 травня 2024 08:23

РФ готує диверсії в Європі - Bloomberg

РФ готує диверсії в Європі - Bloomberg
Російська військова розвідка готує диверсії в Європі. Фото: suspilne.media

Російська військова розвідка суттєво наростила свою активність у країнах Європи.

Шпигуни РФ готують диверсії у різних країнах. Про це з посиланням на анонімні джерела серед європейських чиновників пише Bloomberg.

Зокрема, за даними джерел, російська розвідка через Інтернет наймає молодих людей для диверсій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США російського шпигуна посадили до в'язниці на 21 рік

Тому країни Європи мають вжити заходів проти підвищеного ризику насильства з боку агентів, що підтримуються Росією.

"За серією все більш явних, частих і скоординованих інцидентів по всьому континенту, ймовірно, стоїть рука військової розвідки ГРУ", - заявили виданню джерела.

Перед виборами до Європарламенту уряди країн вживають заходів, щоб боротися зі зростаючими загрозами саботажу та залякування, які фінансуються Кремлем.

Один із чиновників розповів журналістам, що Кремль більше не переймається питанням, зловлять його агента під час скоєння злочину чи ні.

Нещодавно українські спецслужби разом з польськими партнерами викрили громадянина Польщі, який пропонував спецслужбам Росії співпрацю у здійсненні замаху на життя президента Володимира Зеленського.

Підозрюваний за власною ініціативою налагодив контакт з представниками командування ЗС РФ та сказав, що готовий працювати на користь воєнної розвідки країни-агресорки.

Зараз ви читаєте новину «РФ готує диверсії в Європі - Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі