неділя, 26 травня 2024 23:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни виробляють втричі більше снарядів, ніж союзники України - Sky News

Росіяни виробляють втричі більше снарядів, ніж союзники України - Sky News
Росіяни збільшили виробництво снарядів. Фото: Мілітарний

Росіяни виробляють арилерійські снаряди приблизно втричі швидше, ніж темпи виробництва у союзників України. Їхня вартість вчетверо нижча за західні аналоги.

Російські заводи у 2024 році, за прогнозами, вироблять або перероблять близько 4,5 мільйона артилерійських снарядів. В той же час, сукупне виробництво європейських країн та США становить близько 1,3 мільйона снарядів, повідомляє британський телеканал Sky News із посиланням на звіт консалтингової компанії Bain&Company.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Час шукати нешаблонні рішення, гуртуватися з відмовою від власного егоїзму"

Середня вартість виробництва 155-міліметрового снаряда НАТОвського зразка становить $4 тис. за штуку, тоді як виробництво російського 152-міліметрового снаряда складає близько $1 тис.

Оцінка Bain&Company щодо масштабів російського виробництва співпадає з оцінкою Міністерства оборони Естонії, але применшує виробництво на Заході. Лише Євросоюз планує виробити 1,4 мільйона снарядів у 2024 році з виходом на два мільйони снарядів в наступному. США прагнуть вийти на темпи 1,2 мільйона снарядів до кінця 2025 року.

Євросоюз обіцяв до березня 2024 року надати Україні один мільйон снарядів, але ця обіцянка не була виконана. Станом на лютий, за словами президента Володимира Зеленського, ЄС передав лише 30% від обіцяного.

Окрім вироблених у ЄС боєприпасів, країни Євросоюзу та союзники передають Україні снаряди, закуплені у третіх країнах. За так званою "чеською ініціативою", ЗСУ можуть отримати 1,5 мільйони артилерійських снарядів. Перші снаряди мають надійти на фронт у червні.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни виробляють втричі більше снарядів, ніж союзники України - Sky News». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі