неділя, 26 травня 2024 22:49

У Литві відбувся другий тур президентських виборів: хто лідирує

У Литві відбувся другий тур президентських виборів: хто лідирує
У Литві у неділю, 26 травня, відбувся другий тур президентських виборів, де за посаду боролися чинний президент Гітанас Науседа та чинна прем'єр-міністр Інгріда Шимоніте. Фото: ve.lt

У Литві у неділю, 26 травня, відбувся другий тур президентських виборів.

За посаду боролися чинний президент Гітанас Науседа та чинна прем'єр-міністр Інгріда Шимоніте. Про це повідомляє Центрвиборчком Литви.

Наразі голосування в Литві завершилося та триває підрахунок голосів. Центрвиборчком отримав дані з 76% виборчих дільниць у 58 з 60 муніципалітетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Литві сказали, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків призовного віку

Так, згідно з попередніми результатами голосування, на виборах зі значним відривом перемагає чинний президент Науседа. Його підтримали 78,87% виборців.

Прем'єр-міністр Шимоніте, як йдеться на сайті Центрвиборчкому, отримала підтримку 19.59% виборців. Підрахунок голосів триває і підсумкові результати голосування можуть відрізнятися від нинішніх.

Це стане вже другим президентським терміном для Гітанаса Науседи. Він очолив Литву після виборів 2019 року. Тоді він здобув підтримку 65,68 % і також обійшов у другому турі Інгріду Шимоніте.

У березні 2021 року Науседа вперше приїхав в Київ з офіційним візитом та виступив у Верховній раді з заявою на підтримку України.

Зараз ви читаєте новину «У Литві відбувся другий тур президентських виборів: хто лідирує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі