вівторок, 17 січня 2023 09:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Призначенням Герасимова Кремль зробив "останній дзвоник" росіянам – Данілов

Призначенням Герасимова Кремль зробив "останній дзвоник" росіянам – Данілов
Голова генштабу РФ Валерій Герасимов тепер є командувачем окупаційних військ в Україні. Фото: ТАСС

Призначення керівника російського генштабу Валерія Герасимова командувачем окупаційних військ в Україні має стати "останнім дзвоником" для росіян.

Москва вже використала у війні проти України бійців приватної військової компанії "Вагнер" та "кадировців". Тепер їх замінить регулярна армія. Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов в телемарафоні "Єдині новини" 16 січня, передає Gazeta.ua.

Він вважає, що після цього призначення Кремль вже не матиме на кого списувати воєнні поразки, які "обов'язково відбудуться на наших територіях".

"Це дає нам підставу говорити, що призначення Герасимова є так званим останнім дзвоником. У них після цього вже не буде на кого міняти", – пояснив Данілов.

11 січня міністр оборони Росії Сергій Шойгу зняв генерала Сергія Суровікіна з посади командувача війною проти України й призначив замість нього Валерія Герасимова. Суровікін став його заступником.

Британська розвідка вважає, що призначення Герасимова є "показником зростання серйозності ситуації, перед якою стоїть РФ, і явним визнанням того, що кампанія не відповідає стратегічним цілям Росії".

Кремль відсторонив Суровікіна, тому що обрана ним стратегія масованих ракетних ударів не принесла очікуваного успіху. Суровікін марно використав стратегічні запаси крилатих ракет, вважає міністр оборони Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «Призначенням Герасимова Кремль зробив "останній дзвоник" росіянам – Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі