пʼятниця, 12 березня 2021 20:23

"Приватбанк" став для Зеленського політичною пасткою

"Приватбанк" став для  Зеленського політичною пасткою
Григорій Перепелиця про те, чим стане "Приватбанк" для Зеленського. Фото: Главред

"Приватбанк" став заручником боротьби за владу. Про це сказав Gazeta.ua експерт із міжнародних відносин Григорій Перепелиця.

"Чому Коломойський почав виводити в офшори депозити українських вкладників при Порошенку? Бо Порошенко у кожного відбирав бізнес. Ахметов із ним ділився, а Коломойський не захотів. Частину встиг вивести, потім українська влада націоналізувала банк. Тепер Коломойський судиться в Лондоні за повернення 2 мільярдів, які у нього відібрали з "Приватбанком". А у Міжнародного валютного фонду просимо мільярд. Якщо програємо Коломойському і віддамо олігарху з бюджету України удвічі більше, то Фонд припинить будь-яке фінансування".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції проти Коломойського розставляють всі крапки над "і"

Наш бюджет на голці МВФ, додає.

"Для Зеленського це означатиме кінець політичної кар'єри – крах економіки, імпічмент, перевибори, прихід до влади опозиційних сил. Америка і Європа цього, звісно, не хочуть. Якщо Україна перетвориться на Вірменію чи Білорусь, то Захід втратить форпост у всій Східній Європі. Санкції проти Коломойського – політичний сигнал, що підтримують Зеленського у боротьбі з олігархами", - зауважив Перепелиця.

У США очікують, що Україна продовжить розслідувати справу Приватбанку та діяльність олігарха Ігоря Коломойського.

Зараз ви читаєте новину «"Приватбанк" став для Зеленського політичною пасткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі