середа, 20 липня 2011 12:27

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Вирок судді Кірєєва скасують?

Вирок судді Кірєєва скасують?

Суддя Родіон Кірєєв не зацікавлений у проведені незаангажованого розгляду кримінальної справи проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це в коментарі Gazeta. ua сказав "нунсівець" Роман Зварич.

Водночас він визнав, що Тимошенко під час процесу своєю поведінкою порушує норми кримінально - процесуального кодексу

"Звичайно, що поведінка підсудної не вписується у вимоги КПК, однак з іншого боку як на мене суддя не дуже зацікавлений, щоб забезпечити незаангажований, якщо говорити мовою кримінально-процесуального кодексу розгляд цієї справи", - пояснив парламентар

"Через невставання підсудної ставити під загрозу увесь процес. Це смішно. Більш того я не знаходжу у кримінально-процесуальному кодексі окремої вимоги, яка б змушувала учасників процесу вставати", - додав Роман Зварич.

Депутат пояснив, що розгляд частини справи Тимошенко без представників захисту та самої підсудної є підставою для скасування вироку в апеляційному порядку.

"Я не знаю, чи буде ухвалене рішення стосовно задоволення відповідної апеляційної чи касаційної скарги, але безумовно це є підставою. Я не пам'ятаю жодного випадку, щоб при розгляді гучних кримінальних справ, коли в залі не були присутня сторона захисту", - зазначив Роман Зварич.

Він також не виключає, що видалені суддею депутати від БЮТ вимагатимуть звільнення Родіона Кірєєва з посади судді.

"Однак я не думаю, що це буде мати якийсь резонанс", - підкреслив парламентар.

Нагадаємо, що під час судового процесу Родіон Кірєєв видалив низку депутатів від БЮТ: Юрія Одарченка, Олександра Чорноволенка та ін. Частина судового процесу відбувалася без участі Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Вирок судді Кірєєва скасують?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі