понеділок, 28 серпня 2023 01:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент: "Вступ України в НАТО буде політичним рішенням"

Президент: "Вступ України в НАТО буде політичним рішенням"
Україна очікує запрошення від НАТО. Фото: Укрінформ

Вступ України в НАТО буде політичним рішенням.

Це буде кінцеве рішення світу, де Україна буде в геополітиці. Про це президент Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю журналістці Наталії Мосейчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МЗС відреагували на заяви в НАТО щодо вступу України в Альянс в обмін на відмову від територій

За його словами, якщо Україна не отримає запрошення до Альянсу у 2024 році, то буде чекати наступного року запрошення на саміті у 2025 році.

"Я боровся за запрошення тільки через це", – підкреслив він.

Водночас Зеленський пояснив, що запрошення в НАТО – це ще не все, адже хтось з партнерів Альянсу може бути проти.

"Якщо запросять, то є держави, які мають досвід, коли є сигнал, а потім хтось проти серед союзників. Ну от шведські наші партнери. Запрошення – це ще не все, але це дуже-дуже близько", – сказав Зеленський.

Керівник апарату генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Стіан Єнссен заявив, що Україна може вступити до НАТО в обмін на території, які терористична Російська Федерація окупувала. За його словами, наразі нібито вже тривають дискусії про майбутній статус нашої країни в контексті Альянсу під час яких лунають "опції з відмовою Києва від частини території".

Водночас президент Володимир Зеленський заявив, що питання щодо обміну територій на вступ до НАТО є штучною провокацією. Україна продовжить деокуповувати свої землі й повертати українців додому.

Зараз ви читаєте новину «Президент: "Вступ України в НАТО буде політичним рішенням"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі