вівторок, 15 серпня 2023 20:07

Спецтема: Війна Росії проти України

В МЗС відреагували на заяви в НАТО щодо вступу України в Альянс в обмін на відмову від територій

В МЗС відреагували на заяви в НАТО щодо вступу України в Альянс в обмін на відмову від територій
Розмови про вступ України в НАТО в обмін на відмову від частини українських територій є абсолютно неприйнятними, заявив речник МЗС Олег Ніколенко. Фото: Facebook сторінка Олега Ніколенка

Розмови про вступ України в НАТО в обмін на відмову від частини українських територій є абсолютно неприйнятними.

Завжди виходили з того, що Альянс, як і Україна, територіями не торгують. Про це написав речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у Facebook.

Він наголосив, що свідома чи несвідома участь посадовців НАТО у формуванні наративу про можливість відмови України від своїх територій грає на руку Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підсумки саміту НАТО: документ із 90 пунктів і головні тези

"Натомість, в інтересах євроатлантичної безпеки обговорювати шляхи пришвидшення перемоги України та набуття нею повноправного членства в НАТО", – зазначив Ніколенко.

Речник МЗС додав, що українські дипломати налаштовані на подальше плідне співробітництво із Секретаріатом НАТО задля досягненні цих цілей.

Глава канцелярії генсека НАТО Стіан Єнсен допустив можливість вступу України до Альянсу, якщо вона поступиться частиною своїх територій Росії.

При цьому він наголосив, що Україна має сама вирішувати, коли і на яких умовах вона хоче вести переговори. Про це повідомляє норвезьке видання Verdens Gang.

На запитання, чи вважає НАТО, що Україна має поступитися територіями для досягнення миру з Росією і майбутнього членства в НАТО, Єнсен вказав, що обговорення можливого статусу після війни вже триває.

Зараз ви читаєте новину «В МЗС відреагували на заяви в НАТО щодо вступу України в Альянс в обмін на відмову від територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі