понеділок, 13 березня 2023 14:49

Прем'єр Грузії звинуватив Україну в підготовці держперевороту: у МЗС та Раді відповіли

Прем'єр Грузії звинуватив Україну в підготовці держперевороту: у МЗС та Раді відповіли
Грузинська влада звинуватила Україну в підготовці держперевороту. Фото: розміщене на ukrinform.ua

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що нібито українські політики втручаються у внутрішні справи Грузії.

Голова уряду порадив їм "стежити за своєю країною". Так відреагував на підтримку президентом Володимиром Зеленських та інших українських політиківпротестів у Грузії, передає Imedinews.

"Коли людина, яка воює, виходить і реагує на деструктивну акцію, яку проводять кілька тисяч людей тут, у Грузії, це є прямим доказом того, що ця людина причетна, мотивована, щоб тут щось відбувалося", – сказав Гарібашвілі.

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на його слова. Речник відомства Олег Ніколенко закликав грузинський уряд припинити "повторювати тези російської пропаганди".

"Майже дослівно повторюючи тези російської пропаганди, представники грузинської влади звинуватили Україну в підготовці державного перевороту в Грузії, втягуванні її у війну з Росією, надсиланні сил для розпалювання громадянської війни", – написав Ніколенко у Facebook.

За його словами, Україна відкидає подібні інсинуації, оскільки вони "не мають нічого спільного з реальністю". Ніколенко підкреслив, що грузинська влада "не там шукає ворога".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести в Грузії: Вашингтон і Брюссель погрожують Тбілісі санкціями за закон про "іноагентів"

"Заяви грузинських політиків не зможуть похитнути міцні відносини дружби українського та грузинського народів. Ми високо цінуємо підтримку грузинів в той час, коли українці борються за свою незалежність", – додав Ніколенко.

Ніколенко зауважив, що Україна й надалі залишатиметься другом грузинського народу й бажає йому не зупинятись в розбудові європейського майбутнього.

Голова партії "Слуга народу" Давид Арахамія закликав Тбілісі припинити лякати свій народ тим, що в Україні нібито бажають Грузії війни.

"Прем'єр-міністр Грузії ображено заявив, що нібито українські політики втручаються у внутрішні справи Грузії. Ми, як ніхто інший, розуміємо, що таке війна і нікому таких страждань, крім Росії, побажати не можемо. Україна хоче йти в ЄС разом із братами грузинами і дуже боляче спостерігати, як грузинська влада йде абсолютно у протилежному напрямку", – написав Арахамія в Telegram.

Він вважає, що грузинський народ це розуміє, а прем'єр-міністр вдає, що не розуміє.

"Думаю, що почне розуміти тоді, коли буде опубліковано рахунки та транзакції його найближчого оточення. Шкода лише, що в Грузії розслідувати це буде нікому, бо "рука руку миє". Мені здається весь світ розуміє, що збереження демократії в Грузії, влада якої сповнена агентами Росії, – ключове завдання всього світового співтовариства", – додав Арахамія.

Кілька днів під будівлею парламенту у Тбілісі відбувалися масові акції протесту через ухвалення у першому читанні закону про "іноагентів". Його опозиція країни назвала калькою російського закону, що обмежує свободу слова в країні.

Володимир Зеленський подякував грузинам, які на площах і вулицях Грузії тримали українські прапори. Зеленський висловив щиру повагу до Грузії.

На тлі сутичок депутатів та протестів під парламентом законопроєкт відхилили.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Грузії звинуватив Україну в підготовці держперевороту: у МЗС та Раді відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі