субота, 10 грудня 2022 07:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Повідомили, коли в ЄС розглянуть новий пакет санкцій проти РФ

Повідомили, коли в ЄС розглянуть новий пакет санкцій проти РФ
Новий пакет санкцій ЄС спрямований на те, щоб придушити "зміцнення російського промислового потенціалу". Фото: pixabay.com

Посли Європейського Союзу обговорять дев'ятий пакет санкцій проти Російської Федерації уже на початку наступного тижня. Нові санкції ЄС спрямовані на те, щоб придушити "зміцнення російського промислового потенціалу".

Водночас представлені в документі обмеження, попередньо, містять масу відступів, які роблять пакет слабшим, повідомив журналіст Рікард Йозвяк у Twitter.

"Посли ЄС зустрінуться у понеділок, щоб обговорити новий пакет санкцій щодо РФ. Чорновий документ представили у п'ятницю, 9 грудня", – йдеться у публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія підготувала новий санкційний удар по РФ – ЗМІ

За словами Йозвяка, новий текст "робить пакет, який і без того був дуже слабким із самого початку, ще слабшим із великою кількістю відступів".

Терміни затвердження дев'ятого пакета обмежень ЄС щодо РФ через війну проти України поки що невідомі.

Єврокомісія підготувала дев'ятий пакет санкцій проти Росії 7 грудня. Тоді ж президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн розповіла подробиці обмежень, які увійшли в новий пакет.

До санкційного списку пропонують додати близько 200 фізичних осіб та компаній, серед яких військові, представники оборонпрому, члени Держдуми і Ради Федерації, міністри, губернатори й політики. Єврокомісія також пропонує санкції проти ще трьох російських банків та додаткові експортні обмеження для товарів подвійного призначення.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, коли в ЄС розглянуть новий пакет санкцій проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі