середа, 17 травня 2017 16:27

Порошенко обізвав Росію і сказав, коли розблокують "ВКонтакте"

Порошенко обізвав Росію і сказав, коли розблокують "ВКонтакте"
Порошенко готовий переглянути блокування російських соцмереж відразу після виведення військ РФ із України. Фото: УНІАН

Україна може розблокувати російські соцмережі "ВКонтакте" та "Одноклассники", коли останній солдат РФ залишить територію нашої держави.

Про це сказав глава держави Петро Порошенко на брифінгу з президентом Європарламенту Антоніо Таяні після підписання безвізового режиму.

Коментуючи критику на заборону російських інтернет-ресурсів, він назвав країну-агресора "Раша".

"Три роки Україна живе в умовах війни та агресії з боку Російської Федерації. Важлива для росіян частина цієї війни - гібридна війна, яку проводять інформаційні війська РФ. Величезні пропагандистські бюджети викидають для дестабілізації ситуації всередині України і всередині Європи.

Така сама дискусія була, коли ми ухвалили рішення припинити трансляцію російських пропагандистських каналів. Були певні незручності, але час довів, що ми все робимо правильно. Зараз не можна розрізняти кібербезпеку, втручання Росії у демократичні процеси у світі і пропагандистські зусилля, які Раша здійснює, зокрема використовуючи російські соцмережі.

Наші відповідні структури ретельно займатимуться імплементацією цього рішення. Одразу після припинення російської агресії проти України, коли останній російський солдат залишить суверенну і незалежну територію нашої країни, ми будемо готові переглянути це рішення", - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко заслужив на велику шоколадку - соцмережі про блокування "ВКонтакте"

15 травня президент Петро Порошенко продовжив санкції проти низки російських фізичних і юридичних осіб. Санкції передбачають блокування доступу до соцмереж "ВКонтакте", "Одноклассники" і низки інших російських IT-компаній. Із повним списком сайтів, які заблокують, можна ознайомитися тут.

17 травня указ набув чинності.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко обізвав Росію і сказав, коли розблокують "ВКонтакте"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі