середа, 17 травня 2017 09:59

Указ про блокування російських сайтів набув чинності

Указ про блокування російських сайтів набув чинності
Указ про блокування російських соцмереж набув чинності. Фото: 112.ua

17 травня починає діяти указ президента, який надає чинності рішенню РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, серед яких "Аерофлот", соцмережі "ВКонтакте" і "Одноклассники".

Документ опублікувала газета "Урядовий кур'єр".

"Механізм блокування доступу до російських інформаційних ресурсів в iнтернеті Yandex, Mail.ru. соцмереж "ВКонтакте" та "Одноклассники", заборони використання бухгалтерського програмного продукту 1С доручили опрацювати уряду та СБУ за участі Нацбанку", - ідеться в замітці.

Серед фізичних осіб, які доповнили санкційний список, так звані міністри та інші члени організацій бойовиків ЛНР та ДНР, багато кримчан, а також російські військові та чиновники. Серед них - постійний представник президента РФ у Сибірському округу, колишній "губернатор Севастополя" Сергій Мєняйло, депутат Держдуми Олена Мізуліна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко заслужив на велику шоколадку - соцмережі про блокування "ВКонтакте"

15 травня президент Петро Порошенко продовжив санкції проти низки російських фізичних і юридичних осіб. Санкції передбачають блокування доступу до соцмереж "ВКонтакте", "Одноклассники" і низки інших російських IT-компаній. Із повним списком сайтів, які заблокують, можна ознайомитися тут.

Зараз ви читаєте новину «Указ про блокування російських сайтів набув чинності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі