четвер, 12 січня 2023 14:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Польща пообіцяла тиснути на ЄС у питанні передачі танків Україні

Польща пообіцяла тиснути на ЄС у питанні передачі танків Україні
Польща вимагатиме, щоб Україні передали танки Leopard 2. Фото: eastnews.ua

Польща буде тиснути на інші європейські країни у питанні передачі Україні танків Leopard 2.

Поразка України означатиме також поразку Польщі, сказав у ефірі телеканалу TVP речник уряду Польщі Пьотр Мюллер.

"Якщо ми не захистимо незалежну Україну, то ми будемо наступною мішенню. І про це треба відверто казати: якщо програє Україна, то програє і Польща, Польща буде наступною ціллю військових дій Росії, або Литва, Естонія чи Латвія, адже ми перебуваємо на найближчій потенційній лінії фронту",- підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов розповів, скільки часу ЗСУ треба на освоєння танків Leopard

Польща хоче, щоб Україна себе захистила. Для цього вона потребує озброєння.

"Такого типу політичний тиск має призвести до того, що інші європейські країни приєднаються до цих дій", – наголосив Мюллер.

11 січня під час візиту до Львова президент Польщі Анджей Дуда заявив, що передасть Україні роту танків Leopard 2 в межах міжнародної коаліції. Leopard 2 – бойовий танк, створений у Німеччині. Має 120-міліметрову гладкоствольну гармату. Польща стала першою країною, яка заявила про готовність їх надати.

Президент Польщі висловив сподівання, що таке формування, оснащене технікою за стандартами НАТО, зможе створити "серйозну блокаду, залізну стіну для російської агресії проти України".

Зараз ви читаєте новину «Польща пообіцяла тиснути на ЄС у питанні передачі танків Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі