четвер, 12 січня 2023 11:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов розповів, скільки часу ЗСУ треба на освоєння танків Leopard

Данілов розповів, скільки часу ЗСУ треба на освоєння танків Leopard
Україна просила ці танки ще влітку, але отримувати їх почне лише зараз. Фото: facebook.com/danilov.oleksiy

Військові Збройних сил України за лічені тижні освоять німецькі танки Leopard.

Це стосується всіх танків, які Україні найближчим часом надаватимуть партнери, заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов у телемарафоні "Єдині новини" 12 січня, передає Gazeta.ua.

"Щодо наших фахівців у Збройних силах, то я вже неодноразово наводив приклади, коли західні партнери готували своїх фахівців на ті чи інші види озброєння. А наші хлопці й дівчата опанують це за лічені тижні. Тому що ми в непростому становищі", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи дозволить Німеччина надавати Україні танки Leopard ‒ у західних ЗМІ зробили прогноз

Данілов наголосив, що процес освоєння відбуватиметься "украй швидко".

11 січня під час візиту до Львова президент Польщі Анджей Дуда заявив, що передасть Україні роту танків Leopard 2 в межах міжнародної коаліції. Leopard 2 – бойовий танк, створений у Німеччині. Має 120-міліметрову гладкоствольну гармату. Польща стала першою країною, яка заявила про готовність їх надати.

Президент Польщі висловив сподівання, що таке формування, оснащене технікою за стандартами НАТО, зможе створити "серйозну блокаду, залізну стіну для російської агресії проти України".

Зараз ви читаєте новину «Данілов розповів, скільки часу ЗСУ треба на освоєння танків Leopard». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі