неділя, 23 червня 2013 17:06

Переслідуваний США співробітник ЦРУ вилетів до Москви

Переслідуваний США співробітник ЦРУ вилетів до Москви
Фото: theconservativetreehouse.com

Колишній співробітник ЦРУ Едвард Сноуден, на якого в США заведено кримінальну справу за розкриття секретної інформації про діяльність спецслужб, вилетів з Гонконгу до Москви.

Представники влади Гонконгу заявили, що Сноуден покинув країну "легально і добровільно". Це відбулося незабаром після того, як Вашингтон зажадав від Гонконгу видачі Сноудена, посилаючись на угоду між країнами про екстрадицію злочинців.

Сноуден вилетів до Москви рейсом "Аерофлоту". За даними газети South China Morning Post, російська столиця буде для нього лише пересадочним пунктом - потім він може попрямувати до Ісландії або у Еквадор. Втім, раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров обіцяв, що влада Росії готова розглянути прохання Сноудена про політичний притулок, якщо воно буде подано.

29-річний Едвард Сноуден втік до Гонконг в травні, після чого на початку червня оприлюднив інформацію про масштабні секретні операції спецслужб по стеженню за абонентами мобільного зв'язку і користувачами інтернету.

Зараз ви читаєте новину «Переслідуваний США співробітник ЦРУ вилетів до Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі