вівторок, 18 червня 2013 05:45

До міліції треба набирати через детектор брехні

Півсотні громадських діячів, істориків, науковців Львова зібрав у п'ятницю 48-річний Юрій Луценко. Обговорювали нову політичну ініціативу "Третя республіка".

— Я винен, приношу народу свої вибачення, — починає засідання Луценко.— За те, що мав у руках владу і не скористався нею. У в'язниці я зміг усе обдумати. Зрозумів, що мало підняти людей на Майдан, треба мати ще й план дій. Тоді ніякого плану не було. "Третя республіка" — це план перезавантаження країни. То не політична партія, і я не її лідер. Спочатку має бути план, потім команда, а тоді вже — лідер. На жодні державні посади не претендую. Я не є конкурентом теперішній опозиції, а хочу їй допомогти.

Засідання веде 55-річний Тарас Возняк. Пояснює, що першою республікою можна вважати УНР, другою період останніх 22 років, далі має бути третя.

— Якщо у Києві на мітинг виходять три-п'ять тисяч, значить, у країні щось не те, — міркує Тарас Степанович.

— Люди не вірять політикам і мені зокрема, — втручається Луценко. — Чи я маю право знову пропонувати себе із таким минулим? Краще це робив би хтось інший. Але чекати немає часу. Люди готові вийти, коли перемога близька.

Засідання триває другу годину. Обговорюють пропозиції до плану дій.

— Усі завжди думають так: прийдемо до влади, а там дасться чути. Так не можна. Жодна політична сила не вміє працювати в опозиції, не створила тіньового уряду, не розробила своїх законів, — виступає 48-річний Тарас Стецьків.

У приміщенні стає жарко. У піджаку сидить лише Луценко. Громадський діяч 55-річний Теодор Дяків показує у відчинене вікно на просп. Шевченка.

— Дивіться, які тут дорогі іномарки, біля "Макдональдза" люди відпочивають, квіти цвітуть. Чи потрібні нам узагалі якісь зміни?

— Тому що ми — країна джипів і триповерхових особняків, але розбитих доріг і майданчиків, — відповідає 49-річний Ігор Марков.

Насамкінець Юрій Віталійович розповідає про свій шлях змін. Каже, потрібно розпустити міліцію, прокуратуру, суди, щоби потім наново взяти на роботу людей.

— Набирати треба через детектор брехні. Так працюють ФБР, ЦРУ.

Зараз ви читаєте новину «До міліції треба набирати через детектор брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі