середа, 19 червня 2024 18:15

Переговори щодо безпекової угоди з ЄС завершуються

Переговори щодо безпекової угоди з ЄС завершуються
Угоду підпишуть найближчим часом. Фото: Pexels

Україна провела завершальний раунд переговорів щодо безпекової угоди з ЄС.

Говорили із заступником генерального секретаря Європейської служби зовнішньої діяльності з питань миру, безпеки та оборони Шарлем Фрізом, повідомляє пресслужба Офіса президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС погодив проєкт безпекової угоди з Україною - Welt

"Безпекову угоду з ЄС буде укладено на виконання Спільної декларації про підтримку України, яку Європейський Союз разом із країнами G7 схвалив у Вільнюсі 12 липня 2023 року. Переговірні команди України та ЄС завершили узгодження тексту безпекової угоди та домовилися про її підписання вже найближчим часом", – сказав заступник керівника ОП Ігор Жовква.

Президент США Джо Байден і президент Франції Еммануель Макрон підтримали використання прибутку від заморожених російських активів на користь України.

Вони сподіваються, що країни G7 підтримають пропозицію створити спецфонд на $50 млрд, йдеться у спільній заяві, оприлюдненій на сайті Білого дому за підсумками зустрічі Байдена і Макрона в Парижі.

Зараз ви читаєте новину «Переговори щодо безпекової угоди з ЄС завершуються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі