понеділок, 10 червня 2024 01:12

Байден і Макрон домовилися передати Україні прибутки від заморожених російських активів

Байден і Макрон домовилися передати Україні прибутки від заморожених російських активів
Джо Байден і Еммануель Макрон домовилися передати Україні заморожені російські активи. Фото: ВВС

Президент США Джо Байден і президент Франції Еммануель Макрон підтримали використання прибутку від заморожених російських активів на користь України.

Вони сподіваються, що країни G7 підтримають пропозицію створити спецфонд на $50 млрд, йдеться у спільній заяві, оприлюдненій на сайті Білого дому за підсумками зустрічі Байдена і Макрона в Парижі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін має відчути, що ця війна дороговартісна - Зеленський

"Президенти зобов'язуються підтримувати зусилля в рамках Європейського Союзу та країн "Групи семи" (G7) , спрямовані на повернення прибутків від заморожених російських державних активів на користь України, відповідно до міжнародного права та наших відповідних правових систем і процесів прийняття рішень", - йдеться у заяві.

Питання створення фонду піднімуть на саміті G7, який проходитиме в Італії з 13 до 15 червня. Зустріч буде присвячена використанню заморожених російських коштів для підтримки військових зусиль України, а також подальшій підтримці.

Доля "заморожених" активів країни-агресорки буде одним із ключових питань саміту "Великої сімки" в Італії у червні цього року.

8 травня 2024 року посли країн-членів ЄС уклали політичну угоду про використання прибутків від "заморожених" активів Росії - кошти підуть на закупівлю зброї для України. Йдеться про понад €3 млрд щорічно.

Зараз ви читаєте новину «Байден і Макрон домовилися передати Україні прибутки від заморожених російських активів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі