вівторок, 27 листопада 2018 17:59

Парубій попросив направити в Чорне море кораблі та літаки НАТО

Парубій попросив направити в Чорне море кораблі та літаки НАТО
Андрій Парубій провів зустріч із Єнсом Столтенбергом. Фото: ukrinform.ua

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга направити в Чорне море військові кораблі та літаки альянсу для захисту від російської агресії.

Про це спікер повідомив на брифінгу в Брюсселі.

"Закликав збільшити присутність у повітряному просторі Чорного моря та кількість військових кораблів у Чорному морі як гарантію безпеки та стабільності в Чорному морі. Це одне з ключових питань, про яке ми говорили з генеральним секретарем", - розповів Парубій.

Крім того, голова Верховної Ради з генсеком НАТО обговорили кібербезпеку та збільшення трастового фонду, через який НАТО допомагає Україні.

"Домовилися, що фінансування по цій лінії буде збільшене, особливо у рік напередодні виборів парламентських і президентських", - додав Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В акваторію Чорного моря зайшов літак ВМС США

Ввечері 25 листопада російські силовики атакували три українські катери в Азовському морі та застосували зброю. Шістьох українських військових поранені, двоє з них перебувають у важкому стані. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом.

У зв'язку з цим Україна зібрала засідання РНБО, на якому запропонувала вводити воєнний стан. На позачерговому засіданні 26 листопада Верховна Рада підтримала закон про запровадження воєнного стану в 10 областях України та її внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

З'єднання і частини Збройних сил України привели в стан повної бойової готовності.

Зараз ви читаєте новину «Парубій попросив направити в Чорне море кораблі та літаки НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі