четвер, 14 березня 2024 16:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Палата представників США розблокує законопроєкт про допомогу Україні, але будут суттєві відмінності

Палата представників США розблокує законопроєкт про допомогу Україні, але будут суттєві відмінності
Палата представників США розблокує законопроєкт про допомогу Україні, заявив її спікер Майк Джонсон. Фото: Getty Images

Палата представників США розблокує законопроєкт про допомогу Україні.

Однак документ суттєво відрізнятиметься від пакета зовнішньої допомоги в розмірі $95 млрд, який Сенат ухвалив минулого місяця. Про це заявив речник Палати представників США Майк Джонсон, якого цитує The Hill.

Він повідомив сенаторам, що Палата представників скерує пакет допомоги Україні до Сенату, але висловив ідею зробити його програмою позики або кредитування, щоб американські платники податків не викладали десятки мільярдів доларів без будь-яких очікувань повернення, за словами сенаторів, які брали участь в обговоренні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський конгресмен назвав дедлайн для ухвалення допомоги Україні

Джонсон також хоче включити до законопроєкту щось подібне до закону REPO for Ukrainians Act, автором якого є представник Майк Маккол, який би дозволяв конфіскацію російських суверенних активів і внесення коштів від ліквідованого майна до Фонду підтримки України.

Водночас Джонсон не сказав, чи буде такий пакет допомоги Україні включати жорсткі реформи прикордонної безпеки, наприклад, формулювання "Залишайтеся в Мексиці", яке зустріне опір з боку демократів Сенату.

Конгрес США вже кілька місяців не може схвалити нове фінансування допомоги Україні, для продовження поставок зброї і не тільки. Така ситуація пов'язана з розбіжностями між республіканцями та демократами щодо питань захисту кордону, фінансування якого увійшло до пакету за допомогою України, Ізраїлю та Тайваню.

Демократи в Палаті представників Конгресу США офіційно розпочали спробу примусити палату проголосувати за законопроєкт щодо надання пакета допомоги Україні ($60 млрд). Його винесення на голосування вже місяць блокує спікер Майк Джонсон.

Зараз ви читаєте новину «Палата представників США розблокує законопроєкт про допомогу Україні, але будут суттєві відмінності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі