четвер, 14 березня 2024 07:44

Американський конгресмен назвав дедлайн для ухвалення допомоги Україні

Американський конгресмен назвав дедлайн для ухвалення допомоги Україні
У Палаті представників США прокоментували ймовірність ухвалення закону про підтримку України. Фото: glavcom.ua

Палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки має час максимум до кінця наступного тижня, щоб ухвалити законопроєкт про допомогу Україні.

Після цього конгресмени візьмуть перерву у роботі. Про це заявив лідер демократичної меншості у Палаті представників Гакім Джеффріс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден прокоментував наданий Україні пакет допомоги від США

Він назвав чіткий дедлайн, щоб ухвалити допомогу Україні на її оборонні потреби.

"Час тікає, і ми маємо довести двопартійний законопроєкт національної безпеки до кінця перед тим, як ми покинемо місто в наступну п'ятницю, 22 березня. Було б безвідповідально поступити інакше", - сказав Джеффріс.

Сполучені Штати Америки нещодавно оголосили про новий пакет допомоги Україні на 300 млн доларів. Серед іншого, він міститиме снаряди для артилерії та ракети GMLRS до HIMARS.

Демократи в Палаті представників Конгресу США офіційно розпочали спробу примусити палату проголосувати за законопроєкт щодо надання пакета допомоги Україні ($60 млрд). Його винесення на голосування вже місяць блокує спікер Майк Джонсон.

Зараз ви читаєте новину «Американський конгресмен назвав дедлайн для ухвалення допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі