середа, 13 березня 2024 03:46

Байден прокоментував наданий Україні пакет допомоги від США

Байден прокоментував наданий Україні пакет допомоги від США
Президент Джо Байден вважає недостатньою допомогу США Україні. Фото: eastnews.ua

Президент США Джо Байден назвав "недостатньою" допомогу Україні, виділену США.

Йдеться про новий пакет на 300 млн доларів, який включає постачання боєприпасів і військове обладнання, пише BBC.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден заявив про неможливість допомоги Україні без рішення Конгресу

"Того, що ми передаємо сьогодні, зовсім недостатньо. Конгрес має негайно ухвалити запропонований обома партіями законопроєкт про національну безпеку, який включає допомогу Україні", - сказав Байден під час переговорів у Вашингтоні з президентом Польщі Анджеєм Дудою і польським прем'єром Дональдом Туском.

Байден пояснив, що це екстрений пакет допомоги. Його вдалося сформувати завдяки коштам, зекономленим під час виконання попередніх контрактів Пентагону.

За його словами, Сполучені Штати мають діяти, поки не буде занадто пізно.

Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет допомоги Україні на 300 млн доларів. Серед іншого, він міститиме снаряди для артилерії та ракети GMLRS до HIMARS.

За словами однієї з офіційних осіб, до пакета входитиме кілька протипіхотних засобів під назвою APAM. Це версія системи ATACMS великої дальності, яка може долати відстань у 100 миль (160 км) і нести боєголовки, що містять сотні касетних бомб.

Зараз ви читаєте новину «Байден прокоментував наданий Україні пакет допомоги від США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі