пʼятниця, 08 липня 2011 14:09

Опозиція вимагає віддати Порошенку крісло Симоненка

Опозиція вимагає віддати Порошенку крісло Симоненка

Фракції НУНС та "БЮТ-Батьківщина" наполягають, що спікер Володимир Литвин має призначити Петра Порошенка головою Рахункової палати

Відповідну заяву з трибуни парламенту оголосив екс-спікер парламенту Арсеній Яценюк.

"Кандидатуру голови Рахункової палати має пропонувати опозиція. Це загальносвітова практика, коли саме опозиція стоїть на варті державних інтересів в справі контролю за використанням бюджетних коштів", - зазначив він

"Таке рішення українського парламенту було б позитивно сприйнято в Європі на завершальному етапі підготовки договору про асоціацію з Європейським Союзом", - наголошують вони.

Опозиційні фракції переконані, що кандидатура Порошенка буде вдалим вибором.

"Він є знаним в Україні та в світі професіоналом з великим досвідом роботи в економіці та державному управлінні. Петро Порошенко обіймав відповідальні посади – голови парламентського комітету з питань бюджету, секретаря Ради національної безпеки та оборони, міністра закордонних справ, голови Ради Національного банку України", - зазначають НУНС і "БЮТ-Батьківщина".

Зі свого боку спікер парламенту Володимир Литвин нагадав, що згідно до законодавства кандидатуру голови Рахункової палати подає голова парламенту.

"Це вдала кандидатура. Давайте дискутувати з цього приводу", - зазначив Литвин, наголосивши, що подасть на розгляд парламенту кандидатуру нового голову палати тільки після того як за нього будуть готові проголосувати 226 парламентарів.

7 липня парламент звільнив Валентина Симоненка з посади голови Рахункової палати у зв'язку із закінченням строку його повноважень.

Нині Порошенко обіймає посаду голови Ради Національного банку України.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція вимагає віддати Порошенку крісло Симоненка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі