понеділок, 12 серпня 2013 11:34

Новий голова Конституційного Суду каже, що він незалежний від Партії регіонів

Новий голова Конституційного Суду каже, що він незалежний від Партії регіонів
В'ячеслав Овчаренко. Фото: expres.ua

Новообраний голова Конституційного Суду  В'ячеслав Овчаренко не вважає себе залежним від Партії регіонів.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Закон і бізнес", відповідаючи на питання про появу великої кількості публікацій "з натяками на нібито його залежність від правлячої нині політичної сили".

"Натяки тому й залишаються натяками, що не мають під собою будь-якого підґрунтя. На посаду судді КС мене призначила Верховна Рада ще у 2006 році. С того часу я сумлінно виконував свої обов'язки. Мабуть, не в останню чергу саме тому 18 липня цього року колеги висловили мені довіру, обравши Головою КС", - зауважив Овчаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий голова КС виявився затятим байкером

Він також додав, що усвідомлює усю свою відповідальність перед українським народом на цій посаді.

"З одного боку, це почесно, а з другого — головування в єдиному органі конституційної юрисдикції — це висока відповідальність не тільки перед колегами, а й перед державою та кожним її громадянином. Я усвідомлюю цю відповідальність і докладатиму всіх зусиль, аби виправдати довіру колег", - заявив голова КС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція має намір блокувати парламент через рішення КС по Києву

Нагадаємо, Овчаренко був обраний суддею КС в серпні 2006 року за поданням Партії регіонів і прийняв присягу 4 серпня 2006 року, в день, коли у Верховній раді прем'єром став Віктор Янукович. Раніше у ЗМІ неодноразово з'являлась інформація, що Овчаренко зробив стрімку кар'єру завдяки Віктору Януковичу - суддею КС він став 2006 року за квотою Партії регіонів.

На посаду голови Конституційного Суду Овчаренка було обрано 18 липня 2013 року.

 

Зараз ви читаєте новину «Новий голова Конституційного Суду каже, що він незалежний від Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі