вівторок, 27 грудня 2022 12:59

Спецтема: Війна Росії проти України

"Нормальних відносин з РФ не буде десятиліттями" – Бундестаг назвав Путіна масовим вбивцею

"Нормальних відносин з РФ не буде десятиліттями" – Бундестаг назвав Путіна масовим вбивцею
У Бундестазі заявили, що нормальних стосунків з Росією не буде десятиліттями. Фото: pixabay.com

У Бундестазі російського диктатора Володимира Путіна назвали військовим злочинцем і терористом.

Через його дії в Україні нормальних "не обтяжених" відносин із Росією у ФРН тепер не буде десятиліттями, заявила голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Аґнес Штрак-Циммерман в інтерв'ю RND.

"Російська Федерація вийшла зі спільноти гуманітарних держав. Володимир Путін – військовий злочинець, терорист, масовий вбивця", – сказала вона.

Штрак-Циммерман додала, що більшість росіян підтримують курс Путіна і повномасштабну війну проти сусідньої країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бундестазі розкритикували Шольца за позицію щодо танків для України

"Багато російських солдатів, які щодня вбивають, спалюють, катують і ґвалтують, також відповідальні за цю війну. Не обтяжених, нормальних відносин з Росією не буде ще десятки років. Політична система в РФ повністю деградувала і повинна бути капітально змінена. Тому завданням уже для наступних поколінь, якщо Росія зміниться, стане початок діалогу", – наголосила очільниця оборонного комітету Бундестагу.

Представники Партії зелених, яка є членом керівної коаліції Німеччини, вимагають від канцлера Олафа Шольца передати Україні танки Leopard 2. Після оголошення США про те, що Україна отримає системи протиповітряної оборони Patriot, Зелені почали тиснути на Шольца, щоб він розширив військову допомогу Україні.

Російського диктатора Володимира Путіна чекає лава підсудних у Гаазі або ж "безславна смерть десь у бункері на Алтаї". Служба безпеки України сформувала "унікальну скарбничку доказів" для майбутніх міжнародних кримінальних судів, розповів тимчасовий виконувач обов'язків голови СБУ Василь Малюк.

Зараз ви читаєте новину «"Нормальних відносин з РФ не буде десятиліттями" – Бундестаг назвав Путіна масовим вбивцею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі