вівторок, 26 лютого 2013 09:58

"Ніякої "холодної війни" із США у нас немає, але відносини можуть загострюватися - Медведєв

"Ніякої "холодної війни" із США у нас немає, але відносини можуть загострюватися - Медведєв
Медведєв запевнив, що "ніяких підстав глибинних, істотних для "холодної війни" не існує". Фото: svyatorus.com

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв вважає, що ніяких істотних підстав для виникнення "холодної війни" між Росією і США не існує.

"Ніякої "холодної війни" немає, і умов для неї немає, але відносини між країнами можуть періодично загострюватися. Це залежить від адміністрації, від управлінських команд, які стоять при владі, це залежить від позиції законодавців", - заявив Медведєв в інтерв'ю бразильському телеканалу Globo.

Так він відповів на запитання, чи перебувають Росія та США у стані нової "холодної війни". Крім того, прем'єр-міністр прокоментував підняту в ході інтерв'ю тему "Акту Магнітського" та її вплив на інвестиційний клімат у Росії.

"Я скажу, що це абсолютно політизована, надумана, як у нас прийнято говорити - висмоктана з пальця тема, коли раніше існуючий документ, документ антирадянський, спрямований проти Радянського Союзу (поправка Джексона-Веніка) був замінений документом, що носять явно антиросійський характер", - заявив глава уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер Бразилії зустрілась з Медведєвим у одній туфлі

"Під ним нічого немає, але, на жаль, окремі пройдисвіти, які навколо цієї теми крутяться, використовували відповідну досить складну життєву ситуацію з однією людиною для того, щоб вирішити свої політичні і комерційні завдання. До наших із вами відносин це не має ніякого стосунку, але, на жаль, це загострює, наприклад, наші відносини з США, чого б нам не хотілося", - сказав Медведєв.

Він додав, що "ніяких підстав глибинних, істотних для "холодної війни" не існує".

"Навпаки, ми зараз здатні вирішувати спільно найрізноманітніші завдання. І вирішуємо їх", - сказав прем'єр-міністр РФ, говорячи про відносини РФ і США.

Він звернувся до бразильських підприємців: "Дорогі бразильські друзі, не треба судити про те, що відбувається в Росії, тільки отримавши газету або подивившись телевізійний репортаж або відкривши сторінку в інтернеті".

"Ви самі приїжджайте і подивіться, що у нас відбувається, які у нас тенденції: чи можна говорити все, що хочеться? Чи існують якісь проблеми зі свободою слова чи якимись іншими свободами?", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «"Ніякої "холодної війни" із США у нас немає, але відносини можуть загострюватися - Медведєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі