четвер, 12 квітня 2012 11:16

Німецького омбудсмена шокувало те, як в Україні проводяться судові процеси

Німецького омбудсмена шокувало те, як в Україні проводяться судові процеси
Маркус Ленінг зустрівся із родичів ув'язнених екс-урядовців. Фото: 24tv.ua

Німецький омбудсмен Маркус Ленінг закликає владу України негайно надати належну медичну допомогу ув'язненим, які її потребують.

"Я хочу закликати український уряд негайно надати медичну допомогу всім ув'язненим", - сказав уповноважений федерального уряду Німеччини з питань прав людини Ленінг за підсумками свого візиту до України.

Він також додав, що в середу провів зустріч з екс-головою МВС України Юрієм Луценком, а в четвер зустрівся з його родичами, родичами вже засуджених екс-прем'єра України Юлії Тимошенко та екс-міністра екології Георгія Філіпчука, а також колишнього тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони Валерія Іващенка.

Ленінг зазначив, що це політично мотивовані судові процеси проти колишніх членів уряду і Україна не зможе наближатися до Європи без чесної і справедливої ??судової системи.

Він додав, що "було шокуючим чути, яким чином проводилися процеси над цими людьми".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікування Луценка за межами СІЗО додасть владі бонусів, вважають в Європі

Зокрема, за словами Луценка, протягом півроку переховувався його справжній діагноз, і, відповідно, не надавалася медична допомога. Ленінг додав, що аналогічна ситуація склалася і з Тимошенко і Іващенка.

У зв'язку з цим, німецький омбудсмен закликає українську владу надати їм необхідну медичну допомогу, а якщо ув'язнені захочуть і зажадають міжнародну групу медиків, то допомогти їм у цьому.

Зараз ви читаєте новину «Німецького омбудсмена шокувало те, як в Україні проводяться судові процеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі