понеділок, 24 жовтня 2022 21:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Нетаньягу може розглянути постачання зброї Україні

Нетаньягу може розглянути постачання зброї Україні
Якщо Беньямін Нетаньягу знову стане прем'єром Ізраїлю, він може розглянути передачу Україні зброї. Фото: eastnews.ua

Голова опозиційної партії "Лікуд", колишній прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу може розглянути питання про надання Україні зброї в разі, якщо знову очолить уряд.

Але він не бере на себе жодних зобов'язань щодо цього, передає Israel National News.

Нетаньягу нагадав, що Росія використовує іранські безпілотники проти України. Сказав, що якщо санкції з Ірану знімуть, різко зросте загроза виготовлення нових таких дронів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: Ізраїлю настав час визначитися

"Це смертоносна зброя, і її використовують у спосіб, який не варто використовувати, тобто для нападу на мирних жителів. Ті, хто виступав за ядерну угоду з Іраном, можуть відчути смак того, що на них чекає. Ви збираєтеся дати аятолам ядерну зброю? Ви збираєтеся укладати з ними угоду, яка дасть їм сотні мільярдів доларів, щоб вони могли виробляти більше цих смертоносних безпілотників?" – сказав Нетаньягу.

16 жовтня міністр у справах діаспори Ізраїлю Нахман Шай закликав надати Україні зброю.

18 жовтня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Україна попросить Ізраїль невідкладно допомогти системами протиповітряної оборони.

Ізраїль не постачатиме в Україну озброєння, заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Яїр Лапід.

Зараз ви читаєте новину «Нетаньягу може розглянути постачання зброї Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі