пʼятниця, 16 грудня 2011 18:49

"Навіть у сталінські часи такого не було" — експерт про суд над Тимошенко у СІЗО

"Навіть у сталінські часи такого не було" — експерт про суд над Тимошенко у СІЗО

Питання обрання запобіжного заходу щодо підозрюваного повинне розглядатися в приміщенні суду. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров.

"Таке засідання має бути гласним, а в СІЗО забезпечити гласність неможливо. Судові засідання мають проводитися в суді. Виїзні засідання у місцях відбування покарання можливі, але коли розглядають порушення режиму ув'язненим. Чим Тимошенко порушила режим? Тим, що не змогла встати з ліжка? Влаштовувати два дні по 12 годин такий фарс - це знущання з людини", - зауважив він.

У камері Київського слідчого ізолятора минулого тижня відбувалося виїзне засідання Шевченківського райсуду столиці. Суддя Андрій Трубніков постановив повторно арештувати Юлію Тимошенко. Під час засідання екс-прем'єр лежала в ліжку, їй кілька разів викликали лікаря, робили знеболювальні уколи.

"Тимошенко вже отримала вирок в іншій справі, апеляційну скаргу не розглядають. Суд відклав цей розгляд саме через поганий стан здоров'я засудженої. Могли б трохи зачекати і провести засідання в суді. Але ж не терпиться позбавити Тимошенко волі вже по іншій справі. Навіть у сталінські часи такого не було. Або справу розглядали "трійки" без участі обвинувачуваного, або у суді влаштовували видимість судочинства за участю адвокатів, свідків, залученням доказів, доводами сторін тощо. Але у жодній політичній справі тих часів я такого не пригадую", - наголосив експерт.

Про наслідки такого вчинку влади Євген Захаров розповідає у новому номері журналу "Країна" № 48 (101) за 16 грудня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Навіть у сталінські часи такого не було" — експерт про суд над Тимошенко у СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

62

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі