пʼятниця, 16 грудня 2011 11:03

"Бютівці": апеляцію у справі Тимошенко перенесли через саміт Україна-ЄС

"Бютівці": апеляцію у справі Тимошенко перенесли через саміт Україна-ЄС

Сторона Юлії Тимошенко пов'язує перенесення розгляду її скарги із самітом Україна-ЄС 19 грудня.

Про це заявили на спільному брифінгу після засідання суду "бютівці" Сергій Власенко і Олександр Турчинов, повідомляє "Українська правда".

Власенко нагадав, що оголосив у залі суду заяву Тимошенко із закликом розглядати скаргу без неї, а Турчинов звернув увагу на те, що головуюча суддя Ольга Єфімова ухвалила рішення про перенесення засідання на 21 грудня, навіть не порадившись зі своїми колегами.

"Напередодні саміту вони бояться в черговий раз продемонструвати відсутність правосуддя в Україні. І саме тому, не маючи підстав для перенесення, вони все одно перенесли справу, як і попередні судді, на 21 грудня, тобто після 19-го", - сказав Турчинов .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перепоною на шляху до Європи є не Тимошенко, а Янукович - Власенко

Власенко додав, що судді заявили, мовляв, заяву Тимошенко було передано не через СІЗО, "і тому вони можуть прийняти її до уваги, але посилатися на неї не можуть".

Турчинов також нагадав, що ця апеляційна скарга стосувалася не вироку Тимошенко, а її повторного арешту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович зізнався - Тимошенко стоїть на шляху асоціації з ЄС

"Апеляційні скарги щодо таких питань розглядаються зазвичай без участі тих, кого ці скарги стосуються, це технічне питання", - підкреслив Турчинов.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівці": апеляцію у справі Тимошенко перенесли через саміт Україна-ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі