четвер, 14 березня 2013 15:08

На розвиток Асоціації місцевого самоврядування цьогоріч виділено 1 млн грн - міністр

На розвиток Асоціації місцевого самоврядування цьогоріч виділено 1 млн грн - міністр
За словами Темника, з 1996 року розвиток місцевих громад практично зупинився. Фото: real-economy.com.ua

Асоціація міст України підтримала Концепцію реформ місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, запропоновану міністром регіонального розвитку Геннадієм Темником.

"Дотаційність 5419 місцевих бюджетів становить понад 70%, 483 територіальні громади на 90% утримуються за рахунок коштів державного бюджету. Система місцевого самоврядування в Україні потребує суттєвих змін. Адже з часу ухвалення Конституції України розвиток місцевих громад практично зупинився", - сказав міністр.

Міністр запевнив, що у березні-квітні заплановано розгляд концепції, а також проведено конкурс та визначено переможців на кращу концепцію у кожній області. Він пообіцяв, що проблемні місця буде доопрацьовано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місцевим чиновникам не підвищать зарплати і в 2014 році?

"Ми розглянемо питання збільшення фінансування органів місцевого самоврядування на 2013 рік", - запевнив Темник.

У кінці своєї промови він додав: "На розвиток Асоціації місцевого самоврядування України цього року виділено 1 млн грн".

Відповідно до нової концепції, створять належні матеріальні, фінансові та організаційні умови для забезпечення здійснення органами місцевого самоврядування їхніх делегованих повноважень, встановлять систему державного контролю за законністю рішень органів місцевого самоврядування та встановлять механізм координації діяльності місцевих органів виконавчої влади.

Зараз ви читаєте новину «На розвиток Асоціації місцевого самоврядування цьогоріч виділено 1 млн грн - міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі