вівторок, 08 жовтня 2024 20:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Третій місяць Курської операції і наша ракетна програма. Зеленський звернувся до українців

Третій місяць Курської операції і наша ракетна програма. Зеленський звернувся до українців
У зверненні президент Володимир Зеленський сказав про державну ракетну програму. Фото: president.gov.ua

У всіх ракетних досягненнях України має бути значно більше бойової реалізації як на фронті, так і на території Росії.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

Зеленський сказав про державну ракетну програму.

"Окремий наголос - наша, державна ракетна програма. І в усіх її елементах, у всіх ракетних досягненнях України має бути значно більше бойової реалізації як на фронті, так і на території Росії. Результат потрібен швидше. Всі відповідні завдання зараз на виконанні", - заявив глава держави.

Іншим фундаментальним напрямком Зеленський назвав РЕБ.

"І тут приватний сектор, українські підприємці вже суттєво допомагають Україні. І може бути значно більше. Ми будемо у це залучати й додаткові інвестиції партнерів", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна цього року знищила або пошкодила на території РФ понад 200 цілей

Президент повідомив, що на засіданні Ставки верховного головнокомандувача обговорили зброю.

"Виробництво в Україні, постачання від наших партнерів і наші закупівлі – всюди у світі, де є снаряди або техніка, які можуть зміцнити нашу оборону", - сказав Зеленський.

"Пріоритет - максимальний розвиток внутрішнього сектору, внутрішнього виробництва, а отже, усіх приватних ініціатив, усіх сил українського підприємництва, яке вже працює та може ще більше працювати заради оборони", - заявив президент.

Зеленський назвав ключовим постачання дронів для нашої армії.

"І це має бути таке постачання, що не тільки постійно збільшується в обсягах, але також еволюціонує, розвивається згідно з потребами на війні. Виробництво мусить оперативно адаптуватись під потреби фронту й під нові можливості застосування наявної в нас зброї", - сказав Зеленський.

Також президент сказав про Курську операцію.

"Була сьогодні також окрема й тривала доповідь головкома щодо наших дій на фронті, щодо всіх захисних операцій, а також щодо Курської операції - зараз триває вже третій місяць боїв у Курській області, і ми зберігаємо необхідний тиск на Росію на цьому напрямку", - заявив Зеленський.

"Детально сьогодні доповідав і керівник ГУР Буданов - про процеси, які відбуваються в системі ворога, і наш на них вплив. Також була доповідь міністра оборони Умєрова щодо деталей співпраці з партнерами", - сказав глава держави.

У серпні президент Володимир Зеленський офіційно заявив про операцію у Курській області. На Курщині створили військову комендатуру.

Зараз ви читаєте новину «Третій місяць Курської операції і наша ракетна програма. Зеленський звернувся до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі