вівторок, 08 жовтня 2024 17:55

Спецтема: Війна Росії проти України

В Офісі президента заявили, що другого Саміту миру в листопаді не буде. А потім зробили уточнення

В Офісі президента заявили, що другого Саміту миру в листопаді не буде. А потім зробили уточнення
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак і радниця Дар'я Зарівна. Фото: president.gov.ua

Радниця керівника Офісу президента Дар'я Зарівна заявила, що питання дати проведення Другого саміту миру буде вирішуватись після завершення тематичних конференцій.

Про це вона написала у Telegram 8 жовтня.

Перед цим Зарівна у коментарі Telegraf заявила, що "в листопаді другий саміт миру ще не відбудеться", але "все для його підготовки вже має бути готово".

"Поки що проходять тематичні конференції по кожному пункту формули, які закінчуються прийняттям комюніке. Основні положення цих комюніке стануть основою для майбутнього мирного плану другого саміту", - сказала радниця Єрмака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрозумівши всі позиції партнерів, ми зробимо публічною стратегію подальших дій - Зеленський

Після цього Зарівна заявила у Telegram:

"Щодо другого саміту миру, підготовка до якого триває. Маю дати роз'яснення. Протягом жовтня відбудеться низка тематичних конференцій по пунктах формули миру. Остання така конференція пройде 30-31 жовтня. Питання дати проведення другого саміту миру буде вирішуватись після завершення тематичних конференцій".

У вересні президент Володимир Зеленський, під час представлення Андрія Сибіги на посаді міністра закордонних справ, заявив, що цього року потрібен другий Саміт миру.

У червні у Швейцарії відбувся перший Глобальний саміт миру за ініціативи України. Участь у ньому взяли делегації з 92 країн і вісім світових організацій.

Зараз ви читаєте новину «В Офісі президента заявили, що другого Саміту миру в листопаді не буде. А потім зробили уточнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі