понеділок, 07 жовтня 2024 19:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрозумівши всі позиції партнерів, ми зробимо публічною стратегію подальших дій - Зеленський

Зрозумівши всі позиції партнерів, ми зробимо публічною стратегію подальших дій - Зеленський
Президент Володимир Зеленський сказав, що погодив графік перемовин на тиждень. Фото: president.gov.ua

Україна представить усім країнам-партнерам, хто може нас посилити, план перемоги.

Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Сьогодні погодив графік перемовин на тиждень. Це зустрічі, перемовини з багатьма партнерами. Ми представимо всім, хто може посилити Україну, план нашої перемоги, кожній країні яка справді може допомогти наблизити мир", - сказав Зеленський.

"І, звичайно, зрозумівши всі позиції партнерів, всі реальні можливості для України, посиливши наш план, ми зробимо публічною нашу стратегію подальших дій", - заявив президент.

"Важливо, що перспектива загалом має бути зрозумілою для кожного в нашій країні. Ми пропонуємо нашим партнерам визначитись, як вони бачать завершення цієї війни, місце України саме у глобальній архітектурі безпеки, а також - зі спільними кроками, які можуть поставити цю війну на курс до завершення", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден скликає світових лідерів на 25-й Рамштайн

Президент сказав, що за підсумками сьогоднішнього дня очікує звіту нашої команди, яка зараз працює у Вашингтоні - після початку роботи з військовими та військово-політичними деталями плану перемоги.

Також Зеленський заявив, що очікує звіту головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського "щодо роботи на його рівні з партнерами".

"Була сьогодні тривала доповідь щодо фронту – наших дій, наших потреб. Особливо важкими залишаються донецькі напрямки, і ми постараємося переконати партнерів у "Рамштайні", що потрібне відчутне посилення наших можливостей, наших позицій, і саме зараз, протягом осінніх місяців. Достатнє постачання для фронту, достатнє комплектування наших бригад технікою та достатня далекобійність для наших сил - це те, що точно стане найкращим заспокійливим для Росії та найбільше підштовхне всю ситуацію до миру", - сказав президент.

26 вересня президент України Володимир Зеленський зустрівся із президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом у Білому домі і представив йому план перемоги.

Зеленський планує представити план перемоги на зустрічі контактної групи у форматі "Рамштайн".

Зараз ви читаєте новину «Зрозумівши всі позиції партнерів, ми зробимо публічною стратегію подальших дій - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі