пʼятниця, 27 вересня 2024 04:50

Зеленський в США зустрівся з Байденом і Гарріс: які заяви зробили політики

Зеленський в США зустрівся з Байденом і Гарріс: які заяви зробили політики
Президенти України і США зустрілись. Фото: Президент України

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом США Джо Байденом у Білому домі та представив йому План перемоги України.

Командам було доручено провести консультації щодо наступних кроків, повідомив Зеленський.

Байден заявив, що Росія не переможе в війні проти України.

"Скажу чітко, Росія не переможе у війні. Росія в Україні не запанує. Україна переможе і ми продовжуватимемо підтримувати вас на кожному кроці", - сказав американський президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мед і дьоготь поїздки Володимира Зеленського до США

Також Зеленський зустрівся у Білому домі з кандидаткою пост президента США Камалою Гарріс.

Кандидатка у президенти назвала підтримку України стратегічним інтересом США та сказала Зеленському, що США розділяють його бачення закінчення війни.

"Ми повинні працювати з міжнародною спільнотою для забезпечення справедливого і тривалого миру. І я сказала там світовим лідерам, що нічого про припинення війни не може вирішуватися без України", - відзначила Гарріс.

Також вона розповіла, що в США є люди, які планують змусити Україну відмовитися від великих частин суверенної території України. Вони будуть вимагати, щоби Україна погодилась на нейтральність і відмовилася від безпекових відносин з іншими країнами.

"Ці пропозиції є такими ж як і в Путіна. І давайте будемо чіткими: це не пропозиції для миру. Замість цього, це пропозиції для капітуляції, які є небезпечними і неприйнятними", - наголосила Гарріс.

Вона наголосила, що і надалі продовжить співпрацювати із Зеленським та українським урядом, щоб в Україні настав мир.

Кандидат в президенти Сполучених Штатів Дональд Трамп поінформував, що зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським у п'ятницю, 27 вересня, о 9:45.

Трамп запевняє, що Зеленський особисто звернувся до нього з проханням про цю зустріч. Вона відбудеться в Trump Tower.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський в США зустрівся з Байденом і Гарріс: які заяви зробили політики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі