понеділок, 07 жовтня 2024 21:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Прем'єр Словаччини запропонував вдарити ракетою по Брюсселю

Прем'єр Словаччини запропонував вдарити ракетою по Брюсселю
Прем'єр-міністр Роберт Фіцо Словаччини запропонував вдарити ракетою по Брюсселю, аби політики зрозуміли, про що, власне, йдеться. Фото: slovoidilo.ua

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо різко висловився щодо закликів євродепутатів про надання дозволу Україні на далекобійні удари по території РФ.

Під час виступу з нагоди 80-річчю Карпатсько-Дуклянської операції він заявив, що деякі члени Європарламенту "з легкістю весняного вітерця" говорять про передачу Україні ракет, таким чином заохочуючи війну продовжуватися, повідомляє Hlavný Denník.

"Мені шкода, що в Європі з'явилася така збочена мода, коли замість того, щоб зупинити гуркіт гармат, ми чуємо бурхливі оплески, гучні вітання і часто значні матеріальні рішення, які тільки заохочують війну продовжуватися", - сказав Фіцо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Словаччина готує новий пакет гуманітарної допомоги для України - Фіцо

Прем'єр-міністр запропонував вдарити ракетою по якомусь фонтану, аби політики зрозуміли, про що, власне, йдеться.

"І раптом ми чуємо, як деякі члени Європарламенту з легкістю весняного вітерця говорять про ракети середньої дальності, про ракети великої дальності. Ну, образно кажучи. Можливо, одна така ракета могла б розбити якийсь фонтан у Брюсселі, щоб вони зрозуміли, про що, власне, йдеться", - наголосив він.

"Поки я є прем'єр-міністром Словацької Республіки, я буду вести депутатів, на яких я маю політичний контроль як голова партії, щоб вони ніколи не погоджувалися на членство України в НАТО", - сказав Фіцо.

7 жовтня, за результатами міжурядових консультацій, Україна та Словаччина підписали чотири документи.

Уряди двох країн підписали спільну декларацію, яка визначає основні напрями співпраці. Серед них: зміцнення політичного діалогу, розвиток добросусідських відносин та підтримка суверенітету й територіальної цілісності України. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Словаччини запропонував вдарити ракетою по Брюсселю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі