понеділок, 23 вересня 2024 22:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна цього року знищила або пошкодила на території РФ понад 200 цілей

Україна цього року знищила або пошкодила на території РФ понад 200 цілей
Вибух складу з боєприпасами у Тихорецькому районі Краснодарського краю РФ після удару безпілотниками. Фото: скріншот

Україна першою у світі запровадила технологію "рою дронів".

За цей рік вдалося знищити або пошкодити понад 200 цілей на території Російської Федерації. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров у колонці на сайті Forbes Ukraine.

"Серед них (цілей. - Gazeta.ua) - пункти управління, аеродроми, кораблі, системи ППО та місця дислокації військового особового складу РФ. Ми змусили ворога перебазувати літаки на аеродроми від кордону на 250 км", - повідомив Умєров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали нові фото після вибухів на військових складах у Росії. Вирви діаметром до 90 метрів

"Наші дрони показали, що таке справжнє moscow never sleeps. Сьогодні українські дрони літають на понад 1000 км, долітають до Мурманська та Надволжя, знищують російські нафтопереробні заводи та аеродроми", - заявив міністр.

Умєров повідомив, що завдяки бойовій системі Міноборони DELTA ми знищили російської техніки на більше ніж $15 млрд.

"За цей рік ми у декілька разів збільшили наші далекобійні спроможності. У 2024 році тільки Міноборони законтрактувало дронів на понад 21 млрд грн та боєприпасів до них ще на 9 млрд грн. А спільно з ДССЗЗІ (Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації. - Gazeta.ua) ми закупили нашому війську понад мільйон дронів", - сказав міністр оборони.

Минулого тижня ЗМІ повідомили, що у ніч проти 18 вересня дрони СБУ і Сил оборони ліквідували склад з "Іскандерами", "Точками-У" і КАБами у Тверській області РФ. Після прильотів українських дронів розпочалася потужна детонація. Пожежа охопила ділянку шириною шість кілометрів.

21 вересня Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що вночі було завдано вогневого ураження по арсеналу "Тихорецьк" у Краснодарському краї. У момент удару на території арсеналу знаходився черговий ешелон, який доставив щонайменше дві тисячі тон боєприпасів, зокрема і з КНДР.

Також Служба безпеки України завдала удару по 23-у арсеналу Головного артилерійського управління міністерства оборони РФ неподалік населеного пункту Октябрський Тверської області.

Зараз ви читаєте новину «Україна цього року знищила або пошкодила на території РФ понад 200 цілей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі