понеділок, 23 вересня 2024 23:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Штучний інтелект допомагає ЗСУ виявляти 12 тис. одиниць російської техніки на тиждень - Міноборони

Штучний інтелект допомагає ЗСУ виявляти 12 тис. одиниць російської техніки на тиждень - Міноборони
Штучний інтелект допомагає ЗСУ виявляти техніку окупантів. Фото: 5 канал

Сили оборони виявляють російську техніку за допомогою штучного інтелекту.

Платформа Avengers допомагає українським військовим щотижня виявляти 12 тис. одиниць техніки, повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Такий результат досягається завдяки автоматичному аналізу відео з дронів та стаціонарних камер.

"Завдяки ШІ-платформі оператори можуть приймати рішення швидше та ефективніше, а ризик помилок через втому зменшується. Така інтеграція вже успішно працює в стрімінговому модулі VEZHA бойової системи DELTA", - кажуть у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Умєров: Україна може виробляти більше кількох мільйонів дронів на рік

Цю платформу розробив Центр інновацій Міноборони

Вона є унікальною у світі за обсягом відеоданих з ворожою технікою. Міноборони продовжує розвивати Avengers та інші ШІ-рішення, щоб забезпечити перевагу українським військовим. Надалі планується розширити хмарні можливості платформи, а також інтегрувати ШІ-рішення на безпілотники, зазначила заступниця міністра оборони України з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

"Центр інновацій продовжує навчати ШІ-модель платформи Avengers на нових даних. Це дозволяє удосконалювати якість розпізнавання різноманітної ворожої техніки, навіть у складних умовах, наприклад танків, прихованих в лісових масивах, або БМП, що рухаються ґрунтовими дорогами", - наголосили в Міноборони.

Україна першою у світі запровадила технологію "рою дронів".

За цей рік вдалося знищити або пошкодити понад 200 цілей на території Російської Федерації, повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

Серед цілей - пункти управління, аеродроми, кораблі, системи ППО та місця дислокації військового особового складу РФ. Ми змусили ворога перебазувати літаки на аеродроми від кордону на 250 км.

Умєров повідомив, що завдяки бойовій системі Міноборони DELTA Сили оборони знищили російської техніки на більше ніж $15 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Штучний інтелект допомагає ЗСУ виявляти 12 тис. одиниць російської техніки на тиждень - Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі