понеділок, 23 вересня 2024 21:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц заявив, що удари німецькою зброєю вглиб РФ "не сумісно з його особистою позицією"

Шольц заявив, що удари німецькою зброєю вглиб РФ "не сумісно з його особистою позицією"
Заяву Шольц зробив перед зустріччю із президентом України Володимиром Зеленським. Фото: Facebook.com/olafscholz

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що далекобійні удари по території Російської Федерації "не сумісно" з його "особистою позицією".

Про це Шольц сказав у Нью-Йорку перед зустріччю з президентом України Володимиром Зеленським, повідомила "Європейська правда".

"Це не сумісно з моєю особистою позицією. Ми не будемо цього робити. І у нас є на це вагомі причини", - заявив Шольц.

Канцлер Німеччини підтвердив, що не підтримує послаблення обмежень на використання Україною німецької зброї, аби вона завдавала удари по території Росії, пише ЕП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ показали супутниковий знімок палаючого російського арсеналу

Шольц заявив, що німецький уряд ухвалив "кілька рішень" щодо військової підтримки України, які для нього "є дуже зрозумілими". Серед них - те, що Німеччина не скасовуватиме обмеження на дальність стрільби.

Канцлер ФРН також повторив, що Німеччина не буде постачати Україні високоточну зброю великої дальності у майбутньому, незалежно від рішень, ухвалених партнерами у НАТО.

Минулого тижня Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги, що передбачає 22 танки Leopard 1 A5 і понад 60 тис. боєприпасів 155-мм калібру.

Президент України Володимир Зеленський перебуває із візитом у Сполучених Штатах Америки. Зеленський зустрінеться із президентом США Джозефом Байденом і кандидатами у президенти Камалою Гарріс і Дональдом Трампом.

Зараз ви читаєте новину «Шольц заявив, що удари німецькою зброєю вглиб РФ "не сумісно з його особистою позицією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі