понеділок, 23 вересня 2024 20:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Україні треба надати засоби - глава МЗС Польщі

Україні треба надати засоби - глава МЗС Польщі
Україні потрібно надати більше фінансової допомоги, сказав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Фото: Facebook.com/radeksikorski

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що ключ до перемоги України полягає у наданні більшої фінансової допомоги для підтримки української оборонної промисловості.

Про це Сікорський сказав в інтерв'ю MSNBC, повідомила "Європейська правда".

Відповідаючи на запитання про план перемоги президента України Володимира Зеленського, який він представить президенту Сполучених Штатів Америки Джозефу Байдену, Сікорський сказав, що не хоче спекулювати на тому, що міститься у цьому плані.

"Ми повинні дати президенту Зеленському засоби, щоб змінити розрахунки Путіна, і засоби для цього - фінансові. Україна має власну оборонну промисловість, якій не вистачає ресурсів, яка має певні вільні потужності. І кілька мільярдів доларів могли б їм дуже допомогти, щоб Путін зрозумів, що він не може перемогти" - заявив Сікорський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський приїхав на американський завод артилерійських снарядів, які будуть падати росіянам на голови - фото

Міністр закордонних справ Польщі заявив, що війна закінчиться лише тоді, коли російський диктатор Володимир Путін вирішить, що вторгнення було помилкою, і що він не досягне своїх цілей.

"Він (Путін. - Gazeta.ua) ще не дійшов до цього, але його економіка і його здатність посилати сотні тисяч росіян на смерть не є безмежними. Якщо ми не зупинимося на досягнутому, цю війну можна закінчити, відновивши міжнародне право і відновивши міжнародні кордони", - сказав Сікорський.

12 вересня міністр закордонних справ Польщі приїжджав до України у Львів. Він оглянув зруйновані російським обстрілом будинки у місті і вшанував пам'ять загиблих. Після побаченого Сікорський закликав партнерів посилити українську ППО, прискорити постачання Україні зброї.

У липні Україна і Польща підписали двосторонню угоду про співпрацю у сфері безпеки на 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Україні треба надати засоби - глава МЗС Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі