вівторок, 24 вересня 2024 00:28

Блінкен підрахував, скільки грошей зібрали західні партнери на відновлення української енергетики

Блінкен підрахував, скільки грошей зібрали західні партнери на відновлення української енергетики
Держсекретар США Ентоні Блінкен підрахував допомогу Україні на відновлення енергетики. Фото: РБК

Країни G7 та інші партнери зібрали понад $4 млрд на відновлення енергетичної інфраструктури України.

Майбутня зима буде складною для України. Західні партнери працюють разом, щоби надати Україні те, що їй потрібно, аби пережити зиму, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен на міністерському засіданні у форматі G7+ у Нью-Йорку щодо підтримки енергосектору України, повідомляє "Укрінформ".

Він наголосив, що лише за останній місяць про нові внески оголосили Німеччина, Нідерланди та інші країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готує удари по критичних обʼєктах ядерної енергетики України - МЗС

У червні віцепрезидентка США Камала Гарріс повідомила про виділення 500 млн доларів на енергетичні потреби, а минулого місяця США виділили ще 300 млн доларів, збільшивши внесок Америки в цьому секторі до 1,8 млрд доларів.

"Ці кошти є важливими, але що насправді має значення - це те, щоб вони реалізовувалися на практичні потреби та допомогли нашим українським друзям пережити майбутні зимові місяці" , - зазначив Блінкен.

З жовтня 2022 року ворогом завдано понад тисячу ударів по об'єктах цивільної енергетичної інфраструктури, сказав заступник міністра енергетики Микола Колісник.

20 вересня президент Володимир Зеленський повідомив, що на засіданні Ставки верховного головнокомандувача розглянули захист енергетики цієї зими.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен підрахував, скільки грошей зібрали західні партнери на відновлення української енергетики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі