вівторок, 08 жовтня 2024 20:55

Генпрокурор Костін звільнив заступника після скандалу з майном на щонайменше 52 млн грн

Генпрокурор Костін звільнив заступника після скандалу з майном на щонайменше 52 млн грн
Андрій Костін перебуває на посаді генерального прокурора з липня 2022 року. Фото: Facebook-сторінка

В Офісі генерального прокурора завершили службове розслідування щодо ексзаступника генпрокурора Дмитра Вербицького, результати скерували до НАБУ.

Сьогодні, 8 жовтня, Вербицький написав заяву на звільнення з органів прокуратури. Генеральний прокурор Андрій Костін її підписав, повідомили "Суспільне".

"Щодо службового розслідування, яке було розпочато - воно завершене. І всі матеріали, як висновки, так і всі матеріали службового розслідування, були спрямовані до НАБУ, відповідно до запиту детектива, який розслідує ймовірне незаконне збагачення Вербицького", - заявив Костін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ оцінило фінансову "мегауспішність" "слуги" Клочка, який за два роки накупив майна на 25 мільйонів. Справа у суді

Раніше журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" встановили, що дівчина Вербицького Христина Ільницька у 2024-му році стала власницею елітного майна на суму щонайменше 52 млн грн, не маючи для цього достатніх власних офіційних доходів.

Публікація про це вийшла у червні.

У травні "Схеми" повідомляли, що Вербицький мешкає у будинку в елітному котеджному містечку, який його племінник купив за понад два мільйони гривень - що у шість разів менше за його ринкову вартість.

Дмитро Вербицький був на посаді заступника генпрокурора з вересня 2022 року.

Андрій Костін на посаді генерального прокурора - з липня 2022 року. До цього був народним депутатом, головою Комітету з питань правової політики, обирався по списку партії "Слуга народу".

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурор Костін звільнив заступника після скандалу з майном на щонайменше 52 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі