четвер, 03 жовтня 2024 18:55

НАБУ оцінило фінансову "мегауспішність" "слуги" Клочка, який за два роки накупив майна на 25 мільйонів. Справа у суді

НАБУ оцінило фінансову "мегауспішність" "слуги" Клочка, який за два роки накупив майна на 25 мільйонів. Справа у суді
Андрій Клочко обирався до Верховної Ради за списком партії "Слуга народу". Фото: Facebook.com/Andriy.Klochko

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду справу за обвинуваченням народного депутата від "Слуга народу" Андрія Клочка у незаконному збагаченні.

Про це у четвер повідомило НАБУ і Центр протидії корупції.

За даними слідства у 2020-21 роках нардеп набув у власність активи загальною вартістю 25 млн грн, хоча офіційний дохід та заощадження його та дружини за цей період становили не більше 14 млн грн.

"Таким чином різниця між вартістю придбаного майна та наявними коштами становила 11 млн грн", - повідомило бюро.

Йдеться про три земельні ділянки у Київській області, п'ять квартир у Києві, два нежитлові приміщення, а також автівки Tesla і Mersedes-Benz, розповіло НАБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрадання під час воєнного стану: за ексголову Дніпропетровської ОВА Резніченка внесли 30 млн грн застави

Щоб приховати наявність цього майна, нардеп оформив його переважну частину на близьких родичів, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі, повідомило бюро.

У травні Клочку повідомили про підозру за кримінальною статтею - незаконне збагачення. У червні завершили розслідування.

"Викриття злочину відбулось після оприлюднення журналістських розслідувань, зокрема команди Bihus.Info, а також за сприяння Національного агентства з питань запобігання корупції", - повідомило НАБУ.

У 2019 році Андрій Клочко обирався до Верховної Ради за списком партії "Слуга народу" за номером 83. Член однойменної фракції.

Клочко - голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ оцінило фінансову "мегауспішність" "слуги" Клочка, який за два роки накупив майна на 25 мільйонів. Справа у суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі